Je domeinnaam is belangrijk

Als startend ondernemer denk je ongetwijfeld goed na over je bedrijfsnaam. Vergeet daarbij niet ook te controleren of de bedrijfsnaam die je voorkeur heeft nog beschikbaar is als domeinnaam. Soms wil je bij voorkeur je achternaam gebruiken als bedrijfsnaam en het is dan mogelijk dat deze naam al is geregistreerd. Je kunt dan denken aan toevoegingen aan de naam, zoals de plaatsnaam of het product of de dienst die je gaat leveren. Op die manier kan je domeinnaam toch heel herkenbaar zijn voor jouw potentiële klanten.

Nog een paar tips die je kunnen helpen bij de keuze van een bedrijfs/domeinnaam:

  • Houd het simpel en kort: een korte domeinnaam is makkelijker te onthouden.
  • Vaak worden bedrijven alfabetisch vermeld, bijvoorbeeld in de Telefoongids of Gouden Gids. Een naam die begint met een cijfer of een letter vooraan in het alfabet wordt dan hoog genoteerd. Let op: dit geldt niet voor je vermelding in zoekmachines.
  • Controleer of anderen de domeinnaam ook logisch vinden en direct goed spellen. Soms kan het nuttig zijn ook enkele varianten op je domeinnaam te registreren, zodat ook de mensen die je domeinnaam fout spellen op jouw website komen.
  • Denk na over de domeinextensie, als je alleen in Nederland actief bent zal een .nl domeinnaam volstaan. Wil je echter ook internationaal aan de slag, dan kan het raadzaam zijn om direct ook extensies als .com en .eu vast te leggen.
  • Zodra je een bedrijfsnaam en domeinnaam hebt gekozen, kun je deze naam het beste ook vastleggen in de social media. Zorg er voor dat er ook op Facebook, Twitter, Google+, Pinterest etc passende namen voor jouw bedrijf worden vastgelegd.

Wij denken graag met u mee als het gaat om uw nieuwe domeinnaam en natuurlijk kunnen wij deze ook direct voor u vastleggen. Neem contact op voor meer informatie.

Sluit Menu
×