Wat is een blog?

Wat is een blog?

Voor startende ondernemers is een blog een uitstekende manier om op een snelle en praktische manier veel naamsbekendheid te krijgen. Bloggen is namelijk goed voor je positie in Google en zo lang internet bestaat, zal bloggen er deel van uit maken. Bloggen is een soort sociaal gebeuren en ontwikkelt zich daardoor continu. Er worden nu bijvoorbeeld ook veel video blogs gemaakt, maar ook worden bloggers steeds meer ingezet om promotie voor artikelen te maken.

Er zijn verschillende soorten blogs: de persoonlijke blogs waarin mensen op welke manier dan ook vertellen over iets dat zij persoonlijk meemaken. Het kan gaan om een sport, ziekte, voorbereiding op een belangrijke gebeurtenis zoals een huwelijksdag etc. Maar bloggen hoeft zeker niet persoonlijk te zijn. Juist zakelijk bloggen is super interessant voor startende ondernemers. Het is dan misschien leuk om er af en toe iets persoonlijks doorheen te gooien, maar vooral kun je door het bloggen heel veel vertellen over jouw bedrijf en product en jezelf echt als een expert op jouw vakgebied positioneren.

Er zijn verschillende typen websites om informatie te verspreiden, zoals hieronder beschreven:

  • Statische website, pagina’s gevuld met bedrijfsinformatie, productinformatie etc
  • Forum, meer interactieve website waarbij vragen worden gesteld en beantwoord op een al dan niet besloten forum
  • Blog, dynamische website met regelmatig wisselende content

Aan welke kenmerken voldoet een blog specifiek?

  • inhoud wordt gepubliceerd op chronologische volgorde
  • er worden regelmatig nieuwe artikelen geplaatst
  • bezoekers kunnen reageren op de artikelen
  • auteurs van andere blogs kunnen onderling linken via trackbacks en pingbacks
  • inhoud wordt ook verspreid via RSS feeds

Website voor Starters helpt jou graag bij het opzetten van je blog, al dan niet in combinatie met een statische website en/of webshop. We kunnen je nog veel meer over bloggen vertellen en vinden dat ook superleuk om te doen. Al onze weblogs zijn gebaseerd op WordPress, een beter pakket voor bloggers bestaat er momenteel niet. En bloggen is gewoon hartstikke leuk! Als startende ondernemer heb je een passie, door hierover informatieve en leuke artikelen te schrijven kun je je heel goed onderscheiden. Doen dus!

 

 

 

Geef een reactie

Sluit Menu
×